PERKHEMAHAN UNIT BERUNIFORM 2010

Walaupun takwim kokurikulum sekolah belum berpenghujung tetapi Unit kokurikulum sekolah telah pun mengadakan acara kemuncak kokurikulum lebih awal pada tahun ini iaitu perkhemahan unit beruniform sekolah bagi tahun 2010.Aktiviti ini telah dijalankan pada Sabtu 24 Julai 2010. Apa yang lebih menarik, perkhemahan sehari ini telah diadakan diluar kawasan sekolah,bukan seperti tahun sebelumnya. Kali ini,ia diadakan di Pusat Perlindungan Hidupan Liar, PERHILITAN Sungkai, kira-kira 20km dari Bidor.

Ini bertujuan memberi lebih pengalaman kepada peserta yang terlibat dan juga guru-guru. Perkhemahan sehari itu bermula 7.30 pagi (bertolak) dan berakhir 5.00 petang.Antara aktiviti yang dijalankan ialah melawat tempat pemuliharaan dan perlindungan hidupan liar ( burung,rusa dan seladang), jungle tracking, ceramah motivasi dan permainan berkumpulan.

Diharap semua peserta yang terlibat mendapat manfaat dari aktiviti yang telah dijalankan. InsyaAllah, dimasa akan datang aktiviti seperti ini atau yang lebih menarik akan terus dijalankan untuk memberi pengetahuan dan pengalaman yang lebih kepada murid-murid.

Untuk melihat sedikit gambar sekitar aktiviti 'KLIK' disini. Untuk lebih berita dan gambar sila lawati Facebook SK. SeriBidor

0 comments: