Majlis sambutan Maulidur Rasul tahun 2011 peringkat sekolah telah diadakan pada hari Rabu 23 Febuari 2011 bermula jam 3.30 hingga 5.30 petang. Antara aktiviti yang dijalankan ialah pertandingan tilawah Al-Quran, hafazan, berzanji dan bercerita..diikuti dengan slot ceramah Maulidur Rasul oleh Al-Fadhil Ustaz Safri Bin Mahayedin.Majlis berakhir dengan persembahan nasyid oleh kumpulan nasyid sekolah. Semoga semua yang hadir mendapat manfaat dan ganjaran dari Allah Taala..InsyaAllah.

lagi gambar diruangan 'gambar' dan facebook sk.seri bidor

Salah seorang warga SK Seri Bidor akan meninggalkan sekolah ini kerana khidmatnya diperlukan di Pejabat Pelajaran Daerah Batang Padang. Beliau ialah Cikgu Zainab Bt Ngah Mat Arif ( gambar) iaitu penyelaras LINUS.

Jumaat 11 febuari adalah hari terakhir beliau berada di SKSB. Kami seluruh warga SKSB ingin mengucapkan tahniah dan selamat maju jaya kepada Cikgu Zainab. Semoga dapat berkhidmat dengan lebih cemerlang di tempat baru.


Diatas adalah pantun karangan Cikgu Zainab ditujukan kepada semua warga Seri Bidor...terima kasih 'Kak Nab' atas jasa yang telah dicurahkan selama berada disini.

;;